facebook   insta   yt color       

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!                                                                        

Fesztiválok

Fiatal muzsikusok népzenei koncertjei, tánc- és énektanítás, élőszavas mesemondás, kézműves foglalkozás és hajnalig tartó táncház, mindehhez pedig finom borok is társulnak. Az idén a tusnádfürdői fenyvesek alatt a Csűrben a Kárpát-medence több tájegységének muzsikája is felcsendül. A tusványosi Kriza János Csűr programja a Hagyományok Háza és az Erdélyi Hagyományok Háza szervezésében jön létre.

1978-ban szervezték meg először a világ első táncháztalálkozóját Székelyudvarhelyen. És bár voltak kihagyások, hosszú szünetek, a néptáncos lélekben mindig is zengett a szó, a dal, a tánc és közösség utáni vágy.

Székelyudvarhely 1978-ban vonult be a magyar hagyományőrzés történetébe: a városban szervezték meg először a világ első táncháztalálkozóját. A kezdetből hagyomány lett, s idén szeptember 7-9. között rendezték meg az Erdélyi Táncháztalálkozót.

A harmadik, gyergyói összművészeti fesztiválon, az EgyFeszten a Hagyományok Háza és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány megújult Folkudvarral vesz részt. A gazdag programkínálatból adunk ízelítőt.

Nagy sikerrel ért véget szombaton, július 22-én a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. A Hagyományok Háza Kriza János Csűrje idén is a rendezvény egyik legfontosabb helyszíneként mutatkozott be.

A július 18-23. között megszervezett 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjába szervesen épül be a Kriza János Csűr folk programja.

1978-ban szervezték meg először a világ első táncháztalálkozóját Székelyudvarhelyen. És bár voltak kihagyások, hosszú szünetek, a néptáncos lélekben mindig is zengett a szó, a dal, a tánc és közösség utáni vágy.
2023. szeptember 7-9. között újra a népzenétől és tánctól lesz hangos az egész város. 
 2023-ban már a negyedik FolkFórum Fesztivál kerül megszervezésre, ahol Maros szék etnikumainak népi kultúráját és hagyományait ünnepeljük.

Örömmel jelentjük be, hogy idén is megszervezzük a Mikházi Hagyományok Háza Szabadegyetemet! Időpont: 2023. július 7-8.

Lehet-e jobb hely a népihagyomány és tánc továbbadására és ápolására, mint egy olyan város, ahonnan egy folyó ered, még pedig az Olt? Áthalad a vidéken és részese minden itteni ember életének. Akárcsak a néptánc, a néphagyomány. Balánbánya adott otthont idén is a Botorka Néptáncfesztiválnak, melynek keretén belül megannyi tánccsoport vett részt jókedvtől és esőtől átáztatott hétvégén.

2022-ben is megszervezzük a Botorka Fesztivált szeptember 15-18. között, amelynek Balánbánya városa ad otthont. Az eseményre meghívott vidéki néptánccsoportoknak lehetőségük nyílik közös játékra és táncra. A programban népi játékok, táncház és gasztronómiai bemutató is helyet kap.

Alapítványunk a 9. Vásárhelyi Forgatag folkprogramjainak megvalósítója. Előadásokkal, szórakoztató és ismeretterjesztő programokkal, kézműves tevékenységekkel tesszük gazdagabbá a közösségépítő családias rendezvénysorozatot.

Az önfeledt örömzenélés, táncolás és mulatás alkalma az Erdélyi Táncháztalálkozó, amelyre 2022-ben is Székelyudvarhelyen kerül sor.
Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, a Kaszaj Egyesület és az Udvarhely Néptáncműhely közös együttműködésével 2022. szeptember 8-10. között várjuk az érdeklődőket.

2022-ben először FolkUdvarba várjuk az érdeklődőket a Kolozsvári Magyar Napokon, Erdély legnagyobb kulturális fesztiválján! Idén nem csak programpontokat nyújtunk az érdeklődőknek, hanem egy teljes, öt napos programsorozattal várjuk a hagyományápólás iránt érdeklődőket.
 
Torockón hatodszor is kezdetét veszi a Double Rise Fesztivál! 2022 augusztus 11-13. között ismét találkozhatunk, és a Hagyományok Háza valamint az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány szervezésében a Folkudvarban együtt mulathatunk.
   A Gyergyói-medencében megszervezett összművészeti fesztiválnak alapítványunk a budapesti Hagyományok Házával együtt nyújtja a folkprogramjait.
A Folkudvar az a hely, ahol a régi találkozik az újjal, a hagyományos a kortárssal, a népzene, néptánc, népmese, népi kézművesség a ma emberével.

   A 31. Tusványoson, 2022. július 19-24. között a folk programoknak a Kriza János Népzenei Sátor ad helyet.

   A sátor programja a Hagyományok Háza és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány támogatásával és közreműködésével jön létre, fiatal muzsikusok népzenei koncertjeivel, mezőségi tánc- és énektanítással, élőszavas mesemondással, kézműves foglalkozással és hajnalig tartó táncházzal várja az oda látogatókat.

   A harmadik FolkFórumra, a Maros megyei hagyományőrzők fesztiváljára 2022. május 27-29. között kerül sor, hagyományosan a marosvásárhelyi várban.

Az előző évek találkozás örömét szívünkben őrizve, egy év kihagyással, idén újból, alkalmat kínálunk az örömzenélésre, önfeledt táncolásra, mulatásra!
Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, a Kaszaj Egyesület és az Udvarhely Néptáncműhely közös együttműködésével 2021. szeptember 10-11-én újra megszervezésre kerül az Erdélyi Táncháztalálkozó.

Kézműves foglalkozással, gyerekelőadással, gyerektáncházzal, kiállításokkal, borkostolóval és sok más érdekes programmal várunk kicsiket és nagyokat.
Mottónk: „Több, mint száz zenész, több mint ezer táncos, több mint táncháztalálkozó”.
Találkozzunk szeptemberben ismét a Patkóban!

2021 nyarán először szerveztek összművészeti fesztivált a Gyergyói-medencében. A rendezvényen a Folkudvar nevű tér foglalta magába mindazt, ami népzene, néptánc, népmese és kézműves foglalkozások témakörben megvalósult a fesztiválon, a Hagyományok Háza és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány megvalósításában.

Maros-, a Nyárád-, a Küküllőmente román, magyar, roma és szász gazdag néphagyománya, 2019-ben első alkalommal találkozott a marosvásárhelyi várban.


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top