facebook   insta   yt color       

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!                                                                        

Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat


Méra - Tánccsűr

IDŐPONT | 2023 október 6-8. | 21:00-04:00

Igazi báli hangulat - a Feketetói Vásár mellett jön a Feketetói Bál!

A mérai Feketetói Bál rendezvénysorozat a Feketetói Vásár egyik rendhagyó eseményévé nőtte ki magát. Célja nemcsak megismertetni az ide érkezőknek Kalotaszeg ezen vidékét, hanem a helyi közösséget is nevelni a faluba meghívott népzenei együttesek koncertjei által -  egy nívósabb szórakozási lehetőséget nyújtani az itt élőknek, ezzel is elősegítve a helyi kulturális értékek megőrzését.

IDŐPONT | 2023 június 20-25. |

A II. Folkotthon Kalotaszegi Népművészeti Tábort 2023 június 20-25. között került megrendezésre a Kolozs megyei Mérán, és nagy sikernek örvendett.

A táborban 5 műhely került megvalósításra összesen 29 – 16 és 60 év közötti – résztvevő, illetve további 6 tevékenységvezető, 4 hagyományőrző zenész és 1 szervező közreműködésével. A bútorfestő műhelyben Győri Balázs vezetésével és a 5 lelkes résztvevő munkájának köszönhetően 5 tükörkeret készült el. Vargyasi Melinda sepsiszentgyörgyi szakember által vezetett viseletvarró-hímző műhely 4 résztvevője elkészíthette a kalotaszegi blúz/rékli szabásmintája alapján a saját ingjét.

IDŐPONT | 2023 augusztus 3-10. | 10:00-18:00

Világzene Kalotaszegen

Célunk, hogy Kalotaszeget is megismertessük a nagyvilággal, miközben szeretnénk megőrizni a családias hangulatot -  és szeretnénk igazi minőségi zenei élményt nyújtani a résztvevőknek.

Fellépő zenekarok: Romengo, Kerekutca, Uliana Quartet, Agócs Gergely

Részletek: Méra World Music Festival (meraworldmusic.com)

mera world music

Lakatos Mónika - Romengo együttes

Tánc, zene, világzene - igazi glokális központ Mérán

Méra különleges falu Kalotaszegen: az ott élők őrzik a hagyományt viseletben, zenében, táncban. Kalotaszegen itt tanul a legtöbb fiatal néptáncot. Sőt, állattartásban is ragaszkodnak a hagyományoshoz a  méraiak: aki fekete bivalyt szeretne látni a Kalotaszegen, Mérára jöhet - a faluban még ma is 163 bivalyt tartanak.


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top