facebook   insta   yt color       

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!                                                                        

Pályázatok

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány a 2024/2025-ös tanévre nyílt pályázatot hirdet szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges diákok számára népzene, néptánc és kézművesség kategóriákban.

A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány szervezésében sikeresen lezajlott a XIII. Dunán innen, Tiszán túl gyermek- és ifjúsági tehetségkutató előválogatója Madéfalván.

XIII. Dunán innen, Tiszán túl címmel Kárpát-medencei gyermek- és ifjúsági seregszemlét hirdet a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, melynek célja a tehetségek felkarolása mellett az is, hogy a művészet és a magyarság értékeit népszerűsítse a fiatalok körében.

Tovább csábít a Hagyományok Háza népszerű programja. A Kis fekete projekt 2020-ban indult hódító útjára, s az eltelt időben páratlan érdeklődés övezte. Idén a kezdeményezők mentorprogrammal is segítik az alkotókat az elmélyülésben.

A nagy népszerűségnek örvendő HagyományOKOS online levelezőversenyünket ismét meghirdetjük.
A játékban való részvételre a 2–4. osztályos gyerekek jelentkezését várjuk. A 3 fordulós levelezőverseny feladványai ezúttal az őszi, téli és tavaszi témakörökhöz kapcsolódnak.

2022. május 20-án népi iparművészeti zsűrit tartunk Kolozsváron. Ezt követően 2022. május 21-én délután egyéni konzultációt biztosítunk minden olyan alkotónak, aki tárgyaival részt vett a zsűrizésen.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány a budapesti Hagyományok Házával együttműködve hon- és népismereti levelező versenyt hirdet egyéni jelentkezőknek Forgószél (5-6. osztályosoknak) és Garabonciás (7-12. osztályosoknak) címmel.

Az országos hatókörű népművészeti szervezetek és intézmények, illetve az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány karöltve a Guzsalyas Alapítvánnyal, mint regionális szervezők és lebonyolítók pályázatot hirdet Erdélyben a

XIV. VÁNDORLEGÉNY 
Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatra.


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top