facebook   insta   yt color       

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!                                                                        

Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat


Gyimesközéplok - Tatros Part Csűr

IDŐPONT | 2023 október 27. | 18:00-22:00

Filmklub az alkotóval
Czencz Józseffel filmklub - a Csángóidő c. film levetítése, majd közönségtalálkozó.

Csángóidő című dokumentumfilm Czencz József rendezésében arra keresi a választ, hogy mennyi idejük van még a csángóknak magyarnak maradni, meddig tudnak még etelközi kultúránk letéteményesei lenni.

IDŐPONT | 2023 október 10. | 19:00-22:00

Előadás a forgatásokról, tapasztalatokról, közönségtalálkozó Kenyeres Oszkárral és Jakab Sándorral

Küldetésünk a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának erősítése, elsősorban a honismeret és a turizmus eszközeivel. A Kárpát-medence tájainak, természeti- és kulturális értékeinek, történelmi emlékeinek megismertetése; a természeti környezet és az épített örökség védelme és átörökítése; a kárpáti természetjárás hagyományainak éltetése. Mindezek révén annak tudatosítása, hogy a sokszínű Kárpát-medence és a benne élő magyarság – a Szent Korona oltalma alatt – egy és oszthatatlan. Az Egylet serkenteni kívánja az elszakított területekre történő kirándulásokat, az ott élő magyarokkal való testvéri, kulturális és gazdasági kapcsolatok erősítését, az egymásra találást. A Hazajáró Egylet célja továbbá történelmi hazánk szépségeinek és emberi erényeinek felmutatásával, a test, a szellem és a lélek építésével a hamis illúziók világában élő embereket visszavezetni az alapvető, örök értékekhez, az égi törvényekhez.

tatros part csur talalkozas

IDŐPONT | 2023 július 14. | 10:00-18:00

Barangolás az Andokban- pánsípkészítés a Los Andinos zenekarral, vetítéssel egybekötött ismeretterjesztő előadás az Andok kultúrájáról - és persze Los Andinos koncert.

Az 1982-ben alakult Los Andinos együttes a dél-amerikai Közép-Andok-hegységben élő népek változatos és gazdag népzenei anyagát gyűjti és adja elő, innen ered választott nevük: Los Andinos - Andokiak.

IDŐPONT | 2023 június 12. | 10:00-20:00

Babai Dániel előadása

A gyimesi emberek és a gyimesi hegyek évszázadok óta alakítják egymást, tanítják egymást. A kapcsolat a kettő közt hol kiváló, hol kevésbé - de a tudás, a tapasztalat így is, úgy is nemzedékről nemzedékre gyarapodik a tájról, természetről, táj és ember kapcsolatáról.

Közösségi tér és táborhely Silyealján

A táborhely Gyimeskozéplokon a helyi hagyományos tudás és környezet iránt érdeklődőknek ad otthont.  Lélekemelő közösségi tér, autentikus gyimesi csángó kulturális programokkal. 


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top