facebook   insta   yt color       

TÁMOGASD ALAPÍTVÁNYUNKAT!                                                                        

Kiállítások

Az Árnyalatok címet viselő kiállításunk Kolozsvár után Marosvásárhelyen is megtekinthető. A tárlatnak a Maros Megyei Múzeum Néprajzi és Népművészeti Osztálya ad otthont. A kiállításmegnyitóra 2023. április 4-én 17 órától kerül sor.

A Megőrzött múlt című kiállítás 2023 április-május folyamán Szatmárnémetibe is megtekinthető. A 2020-ban, 82 évesen elhunyt gróf Bethlen Anikó néprajzi gyűjteményének textíliáiból és viseletdarabjaiból kialakított tárlatot a 2023. március 29-től  Szatmár Megyei Múzeumban is megtekintheti a közönség.
Január 19-én megnyitottuk a magyar kultúra napja alkalmából szervezett kiállításunkat Kolozsváron, az Erdélyi Néprajzi Múzeumban.
Megőrzött múlt című kiállításunk Gyergyószentmiklósra költözik. A 2020-ban, 82 évesen elhunyt gróf Bethlen Anikó néprajzi gyűjteményének textíliáiból és viseletdarabjaiból kialakított tárlatot Marosvásárhely, Kolozsvár és Válaszút után a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeumban is megtekintheti a közönség.
Kolozsváron 2022. november 19-én kerül sor a Pitlik-Sipos Eszter népviseletgyűjtő gyűjteményéből kiválogatott menyasszonyi viseletek bemutatójára.

 A magyar kultúra napja alkalmából fotókiállítás nyílik a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában Bálint Zsigmond fotóművész képeiből. Az Emberközelben címet viselő tárlatot már láthatták az érdeklődők a budapesti Hagyományok Házában, most a művész szülővárosában is bemutatásra kerül.

Ma (2021. április 22-én), erdélyi idő szerint 19.00 órakor nyílik az Élő Népművészet XVII. Országos Népművészeti Kiállítás Budapesten. Negyven erdélyi alkotó munkái képviselnek bennünket a kortárs népi kézművesség legnagyobb bemutatóján.
A Hagyományok Háza Facebook és Youtube csatornáin követhetjük az eseményt!
Izgatottan várjuk az erdélyi díjazottakat!
Tartsatok velünk!

Az Erdélyi Hagyományok Háza és a Kallós Zoltán Alapítvány közös szervezésében létrehozott Élő Népművészet XVII. Országos Népművészeti Kiállítás Erdélyi Régió virtuális tárlata 2020. november 25-től érhető el. Erdély legkiválóbb népi kézműves mestereinek munkáit és elérhetőségeit tettük közzé.

Három intézmény, a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány, elődünk a Hagyományok Háza Hálózat Erdély és a Kallós Zoltán Alapítvány összefogásával 2019. május 4-én Válaszúton nyitottuk meg az Erdélyi Élő Népművészet tárlatot, ahol 53 napjainkban aktív, erdélyi magyar alkotó és társalkotó 217 alkotását mutattuk be.

A kiállítás Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban is megtekinthető volt 2019. szeptember 12 - október 4. között.


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top