facebook   insta   yt color       

Az Árnyalatok címet viselő kiállításunk Kolozsvár után Marosvásárhelyen is megtekinthető. A tárlatnak a Maros Megyei Múzeum Néprajzi és Népművészeti Osztálya ad otthont. A kiállításmegnyitóra 2023. április 4-én 17 órától kerül sor.

Az Árnyalatok c. kiállítás az Iharos Népművészeti Egyesület által szerevezett Régi Ritka Mesterségek Találkozóinak köszönheti létrejöttét. Ez a természet színeiben pompázó kiállítás 2022 tavaszán került először közönség elé két – régi, ritka mesterségben gyakorlott – kézműves munkáiból. A kiállítók, Kozma Ilona, kosárfonó, népi iparművész és Páll Etelka növényi festő, szövő huszonéves múlttal rendelkeznek szakmájukban, jelen kiállításban hosszas kísérletezés és alapos munka harmonikus ötvözetével a természetben rejlő lehetőségekre és szépségre világítanak rá. A kiállított kosarak mintáját a különböző színű és fajtájú vesszők használata teremti meg a maguk természetességében. A gyapjúszőttes kiállítási darabok színpalettája is a természetből merít, viszont ezt a növényi festés technikájának köszönhetően valósítja meg.

A megnyitón zenél a Fagyöngy citera zenekar Fazakas Ildikó vezetésével.

A kiállítás 2023. június 4-ig tekinthető meg a Toldalagi Palotában (Rózsák tere, 11. szám) a múzeum programja szerint: keddtől péntekig 9-16 óra között, szombaton 9-14 óra között, vasárnap 9-13 óráig.

 

fabeook event cover 01 kisebb


 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top