facebook  

 Vandorlegeny 2021 logo 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza, a debreceni Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház, valamint az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület, a népművészeti hagyományok tovább éltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kíván teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére a

XIV. VÁNDORLEGÉNY
Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázattal


az országban és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 35 évnél nem idősebb fiatalok, általános és középiskolai diákok számára.

  • Várják az adott néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített alkotásokat.
  • A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás stb.) hagyományos technikával készített gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek.

Pályázati feltételek: egyéni alkotók maximum 5 darab, alkotóközösségek (szakkör, kör, klub, iskola, osztály, csoport stb.) maximum 15 darab pályamunkát küldhetnek be.

Nevezési díj nincs.

 

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA


Regionális kiállításoknál
korosztályonként:

  • Gyermek kategória I.: 6-10 év közötti korosztály
  • Gyermek kategória II.: 11-14 év közötti korosztály
  • Ifjúsági kategória I.: 15-20 év közötti korosztály
  • Ifjúsági kategória II.: 21-35 év közötti korosztály

Országos kiállításon szakmánként:

  • A Debrecenben megrendezendő országos kiállításon a bíráló bizottság szakáganként és korcsoportonként, az alkotóközösségeknek és egyéni alkotóknak I., II., III. és különdíjat adományoz.

 

A PÁLYÁZATAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

A pályázaton való részvétel feltétele a mellékelt jelentkezési lap kitöltése, amelyet 2021. szeptember 30-ig a saját régiójukba kell eljuttatniuk a pályázóknak.

A pályamunkákon szerepeltetni kell: az iskola, intézmény és az egyén vagy csoport nevét, címét, az alkotó (alkotók) életkorát, az alkotások megnevezését, a felkészítő tanár vagy mester nevét és címét.

Letölthető jelentkezési lap >>>

 

AZ ERDÉLYI REGIONÁLIS KIÁLLÍTÁS RENDEZŐI, helyszíne és a legfontosabb időpontok:

Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány (Marosvásárhely, Bolyai utca 11.) és Guzsalyas Alapítvány (Sepsiszentgyörgy, Kós Károly u. 5/A)

Alkotások benyújtásának időpontja: 2021. október 21.

Begyűjtő helyszínek: Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely, Kolozsvár, Szatmárnémeti, Nagyvárad

Zsűrizés időpontja: 2021. október 23.

Kiállítás megnyitó: 2021. november 26.

Kiállítás helyszíne: Sepsiszentgyörgy, Míves Ház, Kós Károly utca 5/A

Kiállítás nyitva tartása: 2021. november 26 – december 23., hétfőtől péntekig 10.00 – 15.00 óra között.

Kapcsolattartó: Kolozsváron László Eszter, +40756721465, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Sepsiszentgyörgyön Tóth-Birtan Tinka, +40745039168,  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

AZ ORSZÁGOS KIÁLLÍTÁS RENDEZŐI, helyszínei és a legfontosabb időpontok:

A legjobb alkotások jutnak tovább a "Vándorlegény” Gyermek és Ifjúsági Népi Kézművesek Országos Kiállítására

Országos kiállítás rendezői: - Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház (Debrecen, 4025 Simonffy u. 21.) és a Kézműves Alapítvány (Debrecen,

A régiókból, a régiós szervezetek által érkező kiállítási tárgyak benyújtásának időpontja: 2022. január 07.

Zsűrizés időpontja: 2022. január 14.

Kiállítás megnyitó: 2022. január 23.

Kiállítás helyszíne: Kölcsey Központ Bényi Árpád terem, 4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

Kiállítás nyitva tartása: 2022. január 23 – február 23.,

Kapcsolattartó: Mátrai-Nagy Andrea Bíborka, 30/113- 0755, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Tar Károlyné, 30- 3667774, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Vandorlegeny 2021

Go to top