facebook   insta   yt color       

Filmklub

Teázz a Házban! címmel havi rendszerességgel beszélgető esteket szervezünk Marosvásárhelyen, amely alkalmakon különböző, a népi kultúrát érintő témákban kötetlen beszélgetéseket folytatunk meghívottakkal.

Újra indulnak filmklub alkalmaink a nyári szünet után Marosvásárhelyen.. A szeptemberi filmvetítésen a Válaszúti hegy aljába’ című, Kallós Zoltán néprajzkutatóról szóló portréfilmet mutatjuk be a nagyközönségnek.

Az eseményre 2022. szeptember 27-én 19 órától kerül sor az alapítvány marosvásárhelyi székhelyén (Sáros utca/Târgului 1. szám), a részvétel ingyenes.

   Májusban két napot a szászcsávási népi kultúrának szentelünk. Az Isteni kéz című dokumentumfilm vetítése köré szervezett, teljes programsorozatra várjuk az érdeklődőket.

Áprilisban marosvásárhelyi székhelyünkön filmklubot indítunk, amelynek keretén belül néprajzi vonatkozású alkotásokat vetítünk az érdeklődőknek. A dokumentum-, riport- és művészfilm bemutatókat havonta szervezzük.

Zenés-táncos dokumentumfilm bemutatójára hívjuk az érdeklődőket Kolozsváron, az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány székházába (Fő tér, 29. szám). A Két feltámadás című film a kalotaszegi Magyarvalkó és a máramarosi Sugatag faluk húsvéti szokásait dolgozta fel sajátos, lírai szerkesztésű megközelítésben.

Go to top