facebook  

Kiállítások

 A magyar kultúra napja alkalmából fotókiállítás nyílik a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában Bálint Zsigmond fotóművész képeiből. Az Emberközelben címet viselő tárlatot már láthatták az érdeklődők a budapesti Hagyományok Házában, most a művész szülővárosában is bemutatásra kerül.

Ma (2021. április 22-én), erdélyi idő szerint 19.00 órakor nyílik az Élő Népművészet XVII. Országos Népművészeti Kiállítás Budapesten. Negyven erdélyi alkotó munkái képviselnek bennünket a kortárs népi kézművesség legnagyobb bemutatóján.
A Hagyományok Háza Facebook és Youtube csatornáin követhetjük az eseményt!
Izgatottan várjuk az erdélyi díjazottakat!
Tartsatok velünk!

Az Erdélyi Hagyományok Háza és a Kallós Zoltán Alapítvány közös szervezésében létrehozott Élő Népművészet XVII. Országos Népművészeti Kiállítás Erdélyi Régió virtuális tárlata 2020. november 25-től érhető el. Erdély legkiválóbb népi kézműves mestereinek munkáit és elérhetőségeit tettük közzé.

Három intézmény, a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány, elődünk a Hagyományok Háza Hálózat Erdély és a Kallós Zoltán Alapítvány összefogásával 2019. május 4-én Válaszúton nyitottuk meg az Erdélyi Élő Népművészet tárlatot, ahol 53 napjainkban aktív, erdélyi magyar alkotó és társalkotó 217 alkotását mutattuk be.

A kiállítás Sepsiszentgyörgyön a Míves Házban is megtekinthető volt 2019. szeptember 12 - október 4. között.

Go to top