facebook  

Családi programok

Húsvéthoz közeledve tojásíró kalákába hívunk kicsiket és nagyokat Marosvásárhelyen is!
Közösen hímestojást készítünk, batikoljuk is, meg vissza is maratjuk a mintákat, beszélgetünk a hagyományos húsvéti előkészületekről és hangolódunk az ünnepre.
Húsvéthoz közeledve tojásíró kalákába hívunk kicsiket és nagyokat!

Közösen hímestojást készítünk, beszélgetünk a hagyományos húsvéti előkészületekről és hangolódunk az ünnepre. Mindezt április 4-15. között.
A hagyomány éltetésének egyik eszköze lehet, ha minél többet és minél többen énekelünk, zenélünk.
Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány csíkszeredai területi irodája, elismert oktatók bevonásával népének és népdaléneklő programot indít RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA címmel.
 
A „Mese, mese, mátka…” egy összetett, mesés-játékos foglalkozás, amely élőszavas mesemondásból és ezt követően gyakorlati tapasztalatszerzésből áll, a népi játékok eljátszása által. A népmesék olyan történetek, melyek útmutatóként szolgálnak az isteni rendhez való visszaigazodáshoz.
 
Az Erdélyi Hagyományok Háza csíkszeredai székhelyén ölbeli játék alkalmakra várjuk a kisgyerekeseket!
Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány online levelezőversenyt hirdet II–IV. osztályos gyerekeknek 3 fordulóban: farsangi, húsvéti és pünkösdi témakörben.

Az adventi időszak elsősorban a karácsonyvárás és az ünnepre készülődés időszaka, éppen ezért mi is a ráhangolódásban segítünk decemberi programjainkkal. Karácsonyra hangoló kézműves alkalmakra várunk szeretettel kicsiket és nagyokat Kolozsváron.

Az ünnepi hangolódás és népi kultúránk értékeinek továbbörökítése jegyében szervezzük meg az adventi hetek eseményeit.

A Hangszersimogató program keretén belül a gyermekek számos népi hangszert ismerhettek meg...

Kolozsváron JelesNapTár néven indította útjára Györgyös Mányi Emlékház  a jeles napjaink köré épített foglalkozásokat, innen merítve az ötletet, több településen együttműködésben folynak a foglalkozások. 

Go to top