facebook  

 
2022. június 17-én az alapítvány csíkszeredai székhelyén (Petőfi Sándor utca, 30. szám) 17 órától Korpos Zsuzsa énekes és Vizoli Demeter nótafa gyergyói népdalokat tanít az érdeklődőknek. 
 
Június 20-án  kolozsvári mesterkurzusunkat Kászoniné Fejős Gabriella népzenész, az Udvarhelyi Népzeneműhely oktatója tartja 17 órától.
Udvarhelyszéki népdalokkal fogunk megismerkedni. A résztvevők betekintést nyerhetnek Udvarhelyszék népi énekes hagyományába. Megismerhetik a rendelkezésre álló forrásanyagokat, gyűjtéseket. Az archív felvételek részletes elemzésétől indulva eljutunk a népdalok megformálásáig, gyakorlatba ültetéséig, színpadra állításáig.
Helyszín: Kolozsvár, az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány székhelye (Főtér, 29. szám)
Az eseményen a részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött.
Jelentkezni június 15-ig lehet a következő elérhetőségeken: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0755-086 743.

Június 21-én Marosvásárhelyen ugyancsak udvarhelyszéki népdalokat tanít Kászoniné Fejős Gabriella 16 órától a Sáros utca 1. szám alatt. 
A helyek száma korlátozott, ezért a részvételhez kérjük töltsék ki az alábbi űrlapot: https://rb.gy/wmie6n Kitöltési határidő: 2022. június 21., 09:00 óra
Alsó korhatár: 12 év
Az esemény részleteiről érdeklődni lehet Szentgyörgyi Andreánál a 0772-072 269 telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen.
 
Az alkalmakra népdalénekeseket és -oktatókat, pedagógusokat várnak leginkább. A helyek függvényében népdalkevdelőket is tudunk fogadni (12 év felettieket).
 
Várjuk szeretettel az érdeklődőket!
 
NMK fejos gabival mvh eventcover
Go to top