facebook   insta   yt color       

Fontos eseménynek adott otthont alapítványunk 2023. március 25-én: Marosvásárhelyen, az EHHA központi székhelyén megalakult az Erdélyi Kézműves Egyesületek Szövetsége. Egy ernyőszervezet megalapításának gondolata már évek óta foglalkoztatja a területen tevékenykedő szervezeteket, kézműveseket, oktatókat.
A megalakuló ülésen szép számban képviseltették magukat a hagyományőrzés és kézművesség területén tevékenykedő egyesületek. A találkozót és az első ülést történelmi eseménynek nevezhetjük. A jelenlévők megválasztották a szövetség vezetőit: elnöknek Kolozsi Ildikót nevezték ki, a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítványtól. Alelnökök: Antal Imola - Csobod Öröksége Egyesület, Szejke Judit - Borókagyökér Egyesület, Demeter Miklós - Bikmakk Kulturális Egyesület, Tifán Irén - Udvarhelyszéki Népművészek Egyesülete.
 
 
Az eseményen bemutatkozott és több évtizedes szakmai tapasztalatait osztotta meg a magyarországi Népművészeti Egyesületek Szövetsége. A jelenlévő 20 civil szervezet az EKESZ tagjává vált. Sok sikert és céljai elérését kívánjuk a szövetségnek!
 
EKESZ tagok

 TÁMOGATÓINK:  KIM logo color  nka 2023
Go to top